funinthesun.reismee.nl

Dag 3 Animal Kingdom

Vanmorgen stonden we op tijd op, zodat we voldoende de tijd hadden om Animal Kingdom te bezoeken. Om 8 uur zaten we in de auto op weg naar een onbijt bij Mc Cafe. Heerlijke verse Ju d'orange en Egg bagel voor Sam en voor Joshua een Caramel Frappacino met een Egg McMuffin. Om iets over 9 uur waren we bij de ingang van Disney's Animal Kingdom. Het laatst nieuwe park op het Disney world Ressort. Walt Disney zelf was al in een ver gevorderd stadium me het bedenken van dit dierenpark. Zijn neef Roy Disney (was de laatst levende erfgenaam) heeft dit plan uitgevoerd. Het resultaat mag er wezen. Een gingantische uitgestrekte vlakte van natuur. Je waant je in een troppisch regenwoud bij binnenkomst in het park. Je ziet hier de meest kleurrijke dieren. Ara's, Flamingo's en nog vele anderen dieren. We zijn vrijwel direct naar de Safari Tour gegaan. Na ongeveer 10 min wachten startte onze Safari Tour. Je neemt plaats in een echte Safari wagen. Je waant je een weg door de bossen en open vlakte's van Afrika. Struisvogels, Olifanten, Giraffen, Neushoorns, Gnoes, Antilopen, Leeuwen en nog veel meer dieren. De gids maakt er een waar avontuur van. Ze vertelde ons over de geschiedenis van het reservaat. In dit reservaat probeert Disney ook een situatie te creeeren die bijna gelijk is aan de natuurlijke omgeving. Dit juist omdat het dan aansluit op het fokprogramma dat ze hebben. In het gedeeltje waar je met de Safaritrein komt, Rafiki's Planet, daar vertellen ze waar de onderzoekers zich mee bezig houden. Onder andere heeft Disney in samenwerking met het WereldNatuurFonds zich ingezet voor de uitzetting van de Bald Eagle. Jarenlang stond dit diersoort op de lijst van meest bedreigde diersoorten. Beide partijen hebben er voor kunnen zorgen dat ze van deze lijst afzijn. Nog steeds is het een bedreigd diersoort, maar met een beetje hulp van Disney is de natuurlijke populatie weer op gang. Na de Safari's zijn we via wat wandelroute's langs diverse dieren(Afrika en Azie), terrecht gekomen bij ons lunchadres, Rainforrest Cafe. De naam zegt volgens mij voldoende, je waant je daadwerkelijk in een regenwoud. Sinds ons eerste bezoek samen in Disneyland Ressort Parijs(2005), wilde we een keer eten bij Rainforrest. Het is er nooit van gekomen en daarom hadden we nu van te voren gereserveerd om hier te kunnen eten. Nou dat was maar goed ook. Wat was het druk, we moesten even wachten tot we naar onze tafel werden gebracht, maar het was de moeite waard. We hebben heerlijk gegeten. Na onze buikjes vol te hebben gegeten zijn we opzoek gegaan naar de attracties van dit park. We kwamen terecht bij Expedition Mount Everest. Een enorme rollercoaster door en om de Mount Everest. Het is ongeloofelijk hoe Disney iedere keer weer de sfeer weet te creeeren dat je daadwerkelijk het gevoel hebt dat je in de omgeving van de Mount Everst begeeft. Vanaf het moment dat je de wachtrij instapt tot en met de uitgang van de attractie. Tijdens deze rit klim je tot bijna aan de bovenzijde van de berg en wordt je halverwege de route gedwongen om een stukje achteruit verder te gaan omdat de Yeti er voor zorgt dat de route wordt gebaricadeerd. Snelle bochten, diepe duiken een ware sensatie. Ik heb bij de filmpjes een link gezet, hiermee krijg je een indruk van de trip. Drie jaar geleden hebben we gemerkt dat als de Amerikanen je waarschuwen met " You may get wet, on this attracion" dat je dan zeker nat wordt. Vandaag is dat weer even bevestigd. De river rapids zorgde ervoor dat we tot op ons ondergoed nat waren. Gelukkig schijnt de zon en kunnen we vrij snel opdrogen en ons opmaken voor de Jungle parade. Helaas konden we tijdens ons bezoek niet de attracties Dinosors en its tough te be a bug bezoeken. Deze waren beide gesloten door technische problemen. Al met al een fantastische dag in Animal Kingdom. We zijn tot half vijf in het park geweest en zijn daarna terug gereden naar het hotel. Vanavond hebben we geen plannen en gaan we lekker vroeg onder de wol. Morgen staat Epcot op het programma.

Philip

De foto's zijn weer heel tof J&S.
Het ziet er allemaal even tof en leuk uit. Leuk om te lezen dat het zo leuk is.

Epcot? Whas da?

dylan wolthuis

jullie hebben in een korte tijd al wel veel gedaan, nice en blijf leuke fotows erop zette he ;)

ciao

marian