funinthesun.reismee.nl

Dag 8 Kennedy Space Center, Cape Canaveral

Wie kent het niet. De beelden van een Space Shuttle die een reis gaat maken naar de ruimte. Landen op de maan, naar ISS het ruimte station. Een van swerelds bekendste en grootste plek op aarde is het John F Kennedy Space Center van NASA. Vandaag hebben wij een bezoek gebracht aan Kennedy Space Center Visitors complex en aan de Hall of Fame of Astronauts. Vanaf het Hotel van DisneyWorld was het ongeveer 110 km naar het Kennedy Space center. We waren vrij laat en zijn via de Highway gereden. Iets over 10-en kwamen we aan op het Visitorscomplex. Meteen viel ons op dat ze volop aan het verbouwen waren. Er was nog genoeg m te zien. Nadat we binnen waren hebben we als eerste de Bus Tour gedaan. Deze bus tour neemt je mee het terrein op van Cape Canaveral. Je rijd over het terrein en ziet de bekende beelden van tv. De gigantische werkplaats(Vehicle Assembly Building) waar de Space Shuttle werd voorbereid voor lancering, voordat hij naar het platform werd gereden. Dit gebeurd trouwens op een gigantisch platform. Dit platform rijd dan met de Spaceshuttle en de raketten naar het lanceringsplatform. Dit platform kan niet harder rijden dan 1 km/h. Tijdens deze tour maak je 2 stops. De eerst stop was bij het LC-39 observation plaform. Hiervandaan zie je LC-39a en b lanceringsplatform. Hier is onderanderen de Atlantis, Discover en Challenger van vertrokken (allen Shuttles). Na hier even rondgeken te hebben zijn we door gereden naar de 2e stop, dit is bij de Apollo / Saurn V Center. Hier krijg je alles te zien over de Apollo. Apollo 11 heeft toen als eerste ter wereld een baan rond de maan gevlogen. Ook was het de Apollo met Neil Armstrong die als eerste voet op de maan zetten. Heel indrukwekkend om zo een rakket te zien. Er waren diverse films, presentaties over de Apollo. Terug met de bus naar het Visitors Center. Hier hebben we een Space Shuttle Lancering gedaan. Deze experience, is leuk, maar naar ons idee verre van de echte ervaring. Uiteraard hebben we ook een bezoek gebracht aan de Rocket Garden en aan de Astronaut Memorial. Na het bezoek op Cape Canaveral zijn we iets terug gereden naar de Hall of Fame. Hier worden alle astronauten geeerd door de amerikaanse bevolking. Het is mooi om te zien hoe trots het land is op hun volk. Na ons bezoek zijn we terug gereden naar Tittusville, een dorp aan de voet van Cape Canaveral. Hier staat het hotel waar we vannacht zullen overnachten. Een echt Amerikaans Motel idee. Mooie kamers en aardig personeel. Vanavond eten we echt Amerikaans, lekker Fast Food van de Kentucky. Morgen rijden we langs de kust en zakken we af naar de Big City Miami.

Philippe Sluijmers

Hi Guys,

Ja, het lijkt me echt wel indrukwekkend om dat te zien allemaal, een verschrikkelijk groot terrein lijkt mij.

Kentucky, altijd goed, en is het echt zoals je op tv ziet, allemaal een stuk groter dan in nederland? Qua eten enzo bedoel ik dan hè.

Have fun