funinthesun.reismee.nl

Esta - Toestemming om te reizen naar Amerika

Informatie over ESTA

AMERIKAANSE REISVERGUNNGINGEN (ESTA) VOOR NEDERLAND

Wat is een ESTA-reistoestemming?

Als u naar de Verenigde Staten reist met een elektronisch paspoort dat is uitgegeven door een land dat onder het Visa Waiver Programma valt, dan moet u een ESTA-reistoestemming aanvragen. U dient dit bij voorkeur uiterlijk 72 uur voor vertrek te doen. Hierna kunt u nog wel ESTA-reistoestemming aanvragen, maar als u geen toestemming krijgt, heeft u wellicht niet genoeg tijd om de benodigde visa alsnog aan te vragen.

De ESTA-reistoestemming vervangt het groene I-94-formulier dat u voorheen aan boord van uw vlucht naar de Verenigde Staten moest invullen.

Het aanvragen van een ESTA-reistoestemming kost USD 14, ongeveer EUR 10,50. U hoeft dit bedrag alleen voor uw ESTA-aanvraag te betalen als u een nieuw paspoort heeft, of als uw vorige ESTA-reistoestemming verlopen is.

Als u online op KLM.com wilt inchecken, dan heeft u altijd een goedgekeurde ESTA-reistoestemming nodig, ongeacht waar uw paspoort is uitgegeven. Dit geldt niet als u in het bezit bent van een verblijfsvergunning voor de Verenigde Staten.

Belangrijk: Bij het aanvragen van ESTA dient u erop te letten dat u de gegevens invoert zoals deze in uw paspoort staan vermeld.


Landen die onder het Visa Waiver Programma vallen

Het Visa Waiver Programma geldt voor reizigers met een e-paspoort dat is uitgegeven door de volgende landen: Andorra, België, Denemarken, Duitsland, Estland*, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije*, Ierland, IJsland, Italië, Letland*, Liechtenstein, Litouwen*, Luxemburg, Malta, Monaco, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Portugal, San Marino, Slowakije*, Slovenië, Spanje, Tsjechië*, Zuid-Korea*, Zweden, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk, evenals Australië, Brunei, Japan, Nieuw-Zeeland en Singapore.

* Een paspoort van een van deze landen moet een machinaal leesbaar e-paspoort zijn. Afhankelijk van waar en wanneer het paspoort is uitgegeven, moet het voorzien zijn van een digitale pasfoto en een ingebouwde chip. Heeft u een tijdelijk of noodpaspoort dat geen e-paspoort is, dan kunt u niet meer reizen onder het Visa Waiver Programme. U moet dan een visum aanvragen voor uw reis naar de Verenigde Staten.

Heeft u een geldig visum voor reizen naar de Verenigde Staten? Dan kunt u dat visum blijven gebruiken voor het doel waarvoor het is uitgegeven. U heeft geen ESTA-reistoestemming nodig totdat het visum verlopen is. Wilt u echter online op KLM.com inchecken, dan heeft u ook een ESTA-reistoestemming nodig. U kunt ook inchecken op de luchthaven.

Wat moet ik doen?

De ESTA-reistoestemming is aan te vragen op de ESTA-website van de US Customs and Border Protection. U dient dit zo vroeg mogelijk, maar minstens 72 uur voor uw vertrek, te doen. Het invullen van de aanvraag duurt ongeveer 15 minuten per persoon.

De informatie die u moet verstrekken is gelijk aan de informatie die u voorheen tijdens de vlucht invulde op het groene Aankomst/Vertrekformulier I-94. De ESTA-reistoestemming vervangt dit formulier.

Een ESTA-reistoestemming wordt meestal onmiddellijk gegeven, maar dit kan ook tot 72 uur duren. Na goedkeuring van uw aanvraag voor een ESTA-reistoestemming ontvangt u een referentienummer. Vergeet niet de reactie op uw ESTA-aanvraag te printen. U heeft het referentienummer namelijk nodig om uw ESTA-informatie te wijzigen als uw paspoort verloopt.

De ESTA-reistoestemming is twee jaar geldig. Gedurende deze twee jaar kunt u zo vaak als u wilt naar de VS reizen, totdat een of meerdere antwoorden op de JA/NEE-vragen in uw ESTA-aanvraag veranderen, of totdat uw paspoort verloopt.

Het kan gebeuren dat u niet direct een ESTA-reistoestemming krijgt. In dat geval wordt u geadviseerd om met behulp van het ESTA-aanvraagnummer na te kijken of de toestemming voor vertrek alsnog wordt gegeven. Doet u dit vooral tijdig omdat er een kans is dat u wordt verwezen naar de ambassade of het consulaat van de V.S. Wij raden u aan om een uitdraai de reactie op uw ESTA-aanvraag mee te nemen naar de luchthaven van vertrek.

https://esta.cbp.dhs.gov/esta/<- LINK NAAR DE AANVRAAG PAGINA

Reacties

Reacties

Roy

Voor de mensen die niet met creditcard kunnen betalen, je kunt terecht op http://www.estaaanvragenamerika.nl daar kun je met iDeal betalen en je aanvraag wordt binnen 24 uur verwerkt!

Anouk

Wij hebben het ESTA zelfs op zondag nog verkregen via https://e-visums.nl/usa !!

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!